growupstudentsfin

 21.11.2017

GrowUp Students


 

OPISKELIJALLE

Onko sinulla yritysidea? Mitä asiantuntijat pitävät ideastasi? Voisiko siitä tehdä liiketoimintaa?

GrowUp Students on kasvukilpailu ja valmennusprosessi opiskelijoiden yrityksille ja yritysideoille. Kilpailu käydään seuraavan kerran syksyllä 2018.

Ideasi ei tarvitse olla valmis, GrowUp Students -kilpailussa saat asiantuntijoilta henkilökohtaista ohjausta liikeidean ja liiketoiminnan kirkastamiseen, kehittämiseen ja mittaamiseen. Sparraajat auttavat sinua viemään liikeideasi eteenpäin ja kehittämään sen jopa yritykseksi asti.

Kuka voi ilmoittautua?
Jokainen Etelä-Pohjanmaan alueen korkeakouluopiskelija on oikeutettu osallistumaan kilpailuun. Kilpailuun voi osallistua joko yksin tai tiiminä.

Millaisella idealla voin osallistua?
Jokainen liiketoimintaidea, oli se sitten tuote tai palvelu, on esittelemisen arvoinen, jos sinä uskot siihen. Kilpailu ei velvoita sinua viemään ideaasi käytäntöön, mutta taatusti rohkaisee siihen.
Kilpailuun voit osallistua myös, jos sinulla on jo olemassa oleva yritys.

Miten pääsen osallistumaan?
Ilmoittautuminen syksyn 2018 kilpailuun aukeaa elokuussa 2018!


SPARRAAJILLE

Haluatko sparraajaksi?
Haemme syksyllä 2018 mukaan liike-elämän osaajia ja ammattilaisia viemään opiskelijoiden ideat seuraavalle tasolle. Sparraajan tehtävänä on tuoda kokemusta, näkemystä sekä henkistä ja sosiaalista pääomaa kaikkien kilpailijoiden tueksi.

Yritysideoita tai mahdollisia, jo olemassa olevia, yrityksiä sparrataan kolmessa eri teemassa:
1) Liiketoimintaidea kokonaisuudessaan
2) Myynti ja markkinointi
3) Talous, resurssit ja verkostot

Jokaisella kilpailijalla on mahdollisuus keskustella kahden sparraajan kanssa 20 minuuttia/sparrausteema. Sparrauksen perimmäinen tarkoitus on kannustaa ja tukea, jotta yritysidean käytäntöön viemisen kynnys madaltuu.

GrowUp Students -kilpailun sparraus perustuu vapaaehtoistyöhön, joten siitä ei makseta erillistä korvausta. Ilmoittautuminen sparraajaksi ei pakota osallistumaan kaikkiin tilaisuuksiin – riittävällä sparraajien määrällä varmistetaan sopivan ryhmän läsnäolo kussakin tapahtumassa.

Sparraajahaku käynnistyy elokuussa 2018.

OHJELMA JA AIKATAULU

Vuoden 2018 ohjelma ja aikataulu julkaistaan elokuussa 2018.

Kilpailun etukäteisvalmennus
Kilpailu tarjoaa etukäteisvalmennusta tulevia sparrausteemoja silmällä pitäen – ideasi ei siis tarvitse olla valmis, vaan valmennusten on tarkoitus kirkastaa ja selkeyttää ajatustasi.

Pitchauspäivä
Pitchauspäivänä jokainen ilmoittautunut opiskelija/tiimi esittelee oman liikeideansa kolmessa minuutissa tuomaristolle. Tämän jälkeen heillä on viisi minuuttia aikaa kysyä kilpailijalta tarkentavia kysymyksiä. Tuomaristo valitsee näiden perusteella 12 parasta kilpailupäivään ja sparraukseen.

Kilpailu- ja finaalipäivä
Kilpailu- ja finaalipäivänä jokainen opiskelija esittelee ideansa kolmessa eri sparrausteemassa kahdelle alan asiantuntijalle. Jokaisen teeman käsittelyyn on aikaa 20 minuuttia. Kun jokainen kilpailija on kiertänyt kaikki kolme sparrausteemaboxia, tuomaristo vetäytyy pohtimaan kolmea parasta ideaa ja valitsee voittajat.

KUMPPANIT

Haluatko olla mukana tukemassa kilpailua?
Yrityksillä, organisaatioilla ja yhdistyksillä on mahdollisuus olla tukemassa kilpailua. Ota yhteyttä jennika.hakola@seamk.fi jos haluat olla mukana näkymässä ja tukemassa.

Yhteistyössä 2017

Järjestäjät

YHTEYSTIEDOT

Jennika Hakola
jennika.hakola@seamk.fi
040 830 0445

Pauliina Mäntylä
pauliina.mantyla2@seamk.fi
040 830 0447

SeiES
info@seies.fi

ILMOITTAUTUMINEN

Kilpailija- ja sparraajailmoittautuminen aukeaa eloskuussa 2018! Seuraa ilmoitteluamme!

YLEISTÄ TIETOA KILPAILUSTA

Etelä-Pohjanmaalla useampana vuonna järjestetty menestyksekäs pk-yritysten Grow Up -kasvuyrityskilpailu (http://www.kasvukilpailu.fi/) muotoutui uudelleen. Tällä kertaa kilpailussa Etelä-Pohjanmaan alueen korkeakouluopiskelijat pääsevät testaamaan yritysideoitaan. GrowUp Students -kilpailu lanseerattiin SeAMKissa ensimmäistä kertaa syksyllä 2017.

GrowUp Students on kasvukilpailu ja valmennusprosessi Etelä-Pohjanmaan alueen korkeakouluopiskelijoiden yritysideoille, alkaville yrityksille tai jo perustetuille yrityksille. Kilpailu on erinomainen ponnahduslauta idean eteenpäin viemiseen.

GrowUp Students -kilpailuun osallistuva opiskelija saa asiantuntijoilta henkilökohtaista ohjausta liikeidean ja liiketoiminnan kirkastamiseen, kehittämiseen ja mittaamiseen. Sparraajat auttavat opiskelijoita viemään liikeideoitaan eteenpäin ja kehittämään ideansa jopa yritykseksi asti.

 

SPARRAAJAT 2017

SPARRAUSTEEMA SPARRAAJAT
Liiketoimintaidea Jorma Taijonlahti/JOMMU Engineering Oy

Marja Kiikka/Seinäjoki Areena

Eeva Jussila/Into Seinäjoki

Päivi Alaniska/Into Seinäjoki

Raili Erkkonen-Myllyniemi/Uusyrityskeskus

Markkinointi ja asiakkaat Joonas Tammela/Myynninmaailma

Anu Yliselä/Myynninmaailma

Jukka Sarho/Härmän Liikenne

Piia-Pauliina Mäntysaari/SeAMK

Talous, resurssit ja verkostot Ville Lahti/LähiTapiola

Jari Ojala/Nordea Bank Ab

Matti Sepponen/LC Logistics Center Oy

Sirpa Hakala-Ostensen/LähiTapiola

TUOMARIT 2017

Erkki Petäjä, Solutum Oy
VastuukonsulttiSolutum Oy
Pauliina Hautamäki, Into Seinäjoki Oy

Into Seinäjoki

Pertti Kinnunen, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
ToimitusjohtajaEtelä-Pohjanmaan kauppakamari
Mikko Isoniemi, Myynninmaailma, Toimitusjohtaja

Myynninmaailma

   Helena Hannu, SeAMK, yrityspalvelupäällikkö

SeAMK

VOITTAJAT 2017

Finaalissa 2017 kilpaili 12 liikeideaa, joista voittaja sai palkinnoksi 1000 euroa ja toiseksi ja kolmanneksi tulleet 500 euroa.

Kilpailun voitti ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelija Elmeri Aukeala käytävähara-työnimellä kulkevalla viheralueiden hoitoon liittyvällä liikeidealla. Jaetulla toisella sijalla olivat sosionomiopiskelija Jonna Leppäharju Unenlahja yrityksellään sekä sairaanhoitajaopiskelija Jaakko Ilin sosiaali- ja terveysalalle apuvälineitä myyvällä liikeideallaan.

Paras pitchaus -kunniakirja myönnettiin International Business opiskelijoille Sadi Hasanoville (SeAMK) sekä Daria Khaskinalle (JAMK).

SUURET ONNITTELUT VOITTAJILLE!